Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ



Συνάδελφοι,

Ακόμη ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο – που καταργεί τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα – ψηφίζεται την Πέμπτη, ακόμη μια ηχηρή και ένοχη σιωπή από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του δ.σ. του ΔΣΑ… Όσα τα κυβερνητικά «διατάγματα» τόσες και οι ένοχες σιωπές, όσες οι αγωνίες μας, τόσες και οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του δ.σ. για την ακύρωση κάθε συλλογικής αγωνιστικής διαδικασίας.

Συγκροτήσαμε την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων, με σκοπό να συμβάλλουμε στην οργάνωση του αγώνα από εμάς τους ίδιους, από τη βάση των πληττόμενων δικηγόρων, σε επαφή και συντονισμό με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

Επιβάλουν Φ.Π.Α. 23% στις νομικές υπηρεσίες; Εμείς δηλώνουμε:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ! Η Δικαιοσύνη είναι Δικαίωμα για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα για όσους έχουν να το πληρώσουν!

Κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής; Απαντάμε:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δικαιούμαστε να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς και να ζούμε αξιοπρεπώς από την άσκηση της δικηγορίας. Συντονιζόμαστε με τον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων, Απαιτούμε προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Αρνούμαστε να υποταχτούμε και ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Διεθνείς Συμφωνίες και Μνημόνια, που η κυβέρνηση υπογράφει με τους συμμάχους της, Ε.Ε. και ΔΝΤ, και μας καταδικάζουν, όπως και την πλειοψηφία των εργαζομένων, σε εκτεταμένη φτώχεια. Έχουμε πληρώσει αρκετά! ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ και γι’ αυτό ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 8ης Ιουλίου, και Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε προσυγκέντρωση μπροστά στο ΔΣΑ, την Πέμπτη, 8/7, ώρα 10.00.