Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

πρσοκληση Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Δικηγόροι από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, συναντηθήκαμε στις 4 Ιουνίου στην Αθήνα. Παρακολουθήσαμε την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και την πραξικοπηματική προσπάθεια του προέδρου της Αθήνας Δ. Παξινού (με τη βοήθεια των προέδρων της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά) να καταπνίξει οριστικά κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των δικηγόρων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, η πλειοψηφία του δ.σ. του ΔΣΑ, αρνείται πεισματικά να καλέσει γενική συνέλευση των δικηγόρων, ματαιώνοντας κάθε διαδικασία συλλογικής έκφρασης των πληττόμενων δικηγόρων που μπορεί να οδηγήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τα νέα μέτρα της συμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ (επιβολή ΦΠΑ, κατάργηση γραμματείων και ελάχιστης αμοιβής, ασφαλιστικό κλπ) αυξάνουν δραματικά για τους εργαζόμενους το κόστος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη -μειώνοντάς το ταυτόχρονα για τις μεγάλες εταιρίες, τράπεζες κλπ- και ταυτόχρονα πλήττουν και οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την έξοδο από το επάγγελμα τη μεγάλη πλειοψηφία των αυταπασχολούμενων και μισθωτών δικηγόρων. Επιπλέον, το σύνολο των ρυθμίσεων ακυρώνει τον μοναδικό κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου ως υπερασπιστή δικαιωμάτων και ελευθεριών, μετατρέποντάς τον οριστικά σε φοροεισπράκτορα και «εμποράκο».

Οι ηγεσίες των μεγαλύτερων δικηγορικών συλλόγων (Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) αποτελούν τους εκφραστές της πολιτικής της κυβέρνησης και όχι των συμφερόντων των δικηγόρων.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, θεωρούμε ότι μοναδική διέξοδος είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται από την ίδια πολιτική, μπορεί να δώσει άλλη διέξοδο και νίκη. Δικηγόροι από όλοι την Ελλάδα, λειτουργώντας συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά, μπορούμε να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκοντας τη συγκρότηση Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, καλούμε Πανελλαδική Συγκέντρωση Δικηγόρων την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 ώρα 11.00 στην Αθήνα (ΔΣΑ – Ακαδημίας 60) και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: